Cu profundă durere, colectivul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată ”Unirea Principatelor”,anunță trecerea în veșnicie a colonelului (r) Kiriță Ion, fost șef de Stat Major al Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată ”Unirea Principatelor”, în perioada 15.06.2004 – 31.10.2007, an în care a și trecut în rezervă. Personalul unității este alături de familia îndoliată și-L roagă pe Bunul Dumnezeu să-i așeze sufletul în locașurile depților, anunță Brigada 282 Infanterie Mecanizată “Unirea Principatelor”.

Brigada 10 Geniu “Dunărea de Jos” anunță că Ion Kiriță s-a născut la 22.05.1957 în localitatea Surdila Greci, județul Brăila, într-o familie de oameni gospodari, care l-au crescut și educat cu frica de Dumnezeu și dragoste pentru semeni.
„Prin munca asiduă și perseverență a parcurs treptele ierarhiei militare, de la gradul de locotenent la cel de colonel, de la funcția de comandant pluton la cea de comandant de unitate și șef de stat major în comandamentul unei mari unități. Și-a întregit existența întemeindu-și propria-i familie, iar viața i-a oferit șansa de a avea o soție demnă și iubitoare, precum și 2 copii, de care orice părinte ar fi mândru. A onorat cariera militară, întreaga viață fiindu-i o muncă continuă plină de zbucium creator. A muncit ca nimeni altul pentru a se realiza în cariera militară și a reușit în condiții remarcabile să se facă cunoscut și apreciat în rândul camarazilor din arma artilerie și rachete. Om de aleasă ținută morală, cu un suflet nobil, de o mare profunzime și trăire interioară, de o mare ținută intelectuală, așa va ramâne pentru toți cei care l-au cunoscut“, conform mesajului Brigăzii 10 Geniu “Dunărea de Jos”.

Ionuț ZAGONEANU