Magistratul Zarafina Puiu, procurorul din cadrul Secției pentru Investigarea infracțiunilor din justiție care instrumentează dosarul în care șeful DNA Constanța, Andrei Bodean, are calitatea de suspect, nu a primit avizul CSM pentru menținerea în funcție.

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis în ședința de astăzi, încheiată în urmă cu scurtă vreme, să nu acorde avizul anual pentru menținerea în funcție după împlinirea vârstei de 65 de ani pentru procurorul constănțean Zarafina Puiu.

Zarafina Puiu a fost procuror al Parchetului Tribunalului Constanța, ulterior avansând la Parchetul Curții de Apel Constanța pentru ca, începând cu luna februarie a acestui an, să își desfășoare activitatea în cadrul Secției pentru Investigarea infracțiunilor din justiție, denumită generic Secția specială a magistraților.

Printre dosarele instrumentate la Secția specială de procurorul Zarafina Puiu se numără și cel în care șeful DNA Constanța, magistratul Andrei Bodean, a fost citat ieri în calitate de suspect.

În cursul ședinței de astăzi a Secției pentru procurori, Consiliul Superior al Magistraturii a decis să nu acorde avizul anual pentru menținerea în funcție, după împlinirea vârstei de 65 de ani, a procurorului ce instrumentează dosarul șefului DNA Constanța.

După cum menționam anterior, procurorlul șef al Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța, magistratul Andrei Bodean, a fost citat ieri la Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție, unde a fost audiat în calitate de suspect.

Explicație foto: Procurorul Andrei Bodean, șeful DNA Constanța, ieșind de la audieri

Ionuț ZAGONEANU