Omagiu dulce-amărui adus Reginei Maria la malul mării, transpus într-o amplă şi inedită campanie de conştientizare organizată de către jurnaliştii de la Info Sud-Est.

Evenimentul vizează Palatul Reginei Maria din Mamaia, clădire de patrimoniu de primă clasă, ce a fost însă în mod scandalos exploatată cu nesăbuinţă şi în prezent lăsată în paragină, aşa încât la ora actuală puţini sunt cei ce ştiu de existenţa acestui palat.

În întreg acest context, jurnaliştii de la Info Sud-Est, cei ce au mers pe firul anchetei şi s-au interesat îndeaproape de soarta clădirii inestimabile, au organizat o amplă expoziţie-manifest pentru salvarea Palatului Regal din Mamaia.

Omagiul este, aşa cum am spus, unul dulce-amărui, dată fiind soarta tristă a clădirii, ce a făcut ca astăzi puțini români (constănţeni ori turişti) ori străini să ştie de existenţa Palatului Regal. În aceste condiții, omagiul porneşte de la dorinţa de a informa, de a atrage atenția, de a creşte gradul de conştientizare (în prezent, minim) asupra sorţii ce a avut-o clădirea de patrimoniu, soartă dezvăluită în anchetele realizate cu mult profesionalism de jurnaliştii de la Info Sud-Est.

De menționat că anchetei jurnalistice i-a urmat o anchetă penală instrumentată de procurorii anticorupţie constănţeni, anchetă finalizată cu un proces şi condamnări penale.

În prezent, după cum arată jurnaliştii de la Info-Sud Est, Palatul Regal face obiectul unui proces intentat de Ministerul Culturii pentru recuperarea sa de către statul român.

Toate detaliile anchetelor jurnalistice, tot ce trebuie ştiut despre Palatul Reginei Maria din Mamaia, toate informaţiile ce trebuie recuperate de fiecare din noi şi transmise mai departe ca un bun de preţ ne sunt puse la dispoziție de jurnaliştii de la Info Sud-Est, organizatorii expoziţiei inedite.

În cadrul evenimentului se împart gratuit pliante cu toate aceste informaţii, iar echipa Info Sud-Est răspunde cu drag tuturor întrebărilor pe acest subiect. De asemenea, vizitatorii pot vedea ultimele fotografii realizate în interiorul clădirii de patrimoniu și pot primi gratuit, alături de pliantele cu informații, și vederi cu Palatul Reginei Maria.

După două zile de expoziție desfăşurate în faţa Palatului Regal (căci accesul înăuntru încă nu este permis publicului, clădirea fiind momentan proprietate privată), în această seară expoziția poate fi vizitată pe terasa Hotelului Intim, din Peninsulă, începând cu ora 17.00.

Informaţia este putere, iar evenimentul organizat de ziarul Info Sud-Est oferă cu titlu gratuit această putere tuturor celor ce iubesc Palatul Regal şi ce nu se resemnează în fața nedreptăţilor şi a corupţiei.

sursa foto: Facebook: Cristian Andrei Leonte – Info Sud-Est