La mare, toată lumea vrea vara să se bronzeze şi să lase razele calde ale soarelui să mângâie trupurile mai mult sau mai puţin dezgolite.

În Constanţa, un pensionar a ţinut într-atâta să îl mângâie soarele, că nu a ezitat să le arate fundul, în îndeplinirea acestui scop, tuturor celor ce treceau pe lângă Acvariu şi Cazino.

Din păcate pentru el, baia de soare la care s-a expus s-a dovedit una costisitoare, fiind amendat cu 200 de lei pentru gesturi obscene.

Mai mult decât atât, omul nu a găsit înțelegere nici din partea judecătorilor, după ce a cerut instanței să îi transforme amenda în avertisment.

Un pensionar constănţean a decis să dea în judecată Poliţia Locală din Constanţa, după ce a fost amendat de agenți cu suma de 200 de lei.

În cererea de chemare în judecată, potrivit www.rolii.ro, bătrânul s-a disculpat astfel pentru fapta sa: “profitând de vremea foarte frumoasă din data de (…) și de faptul că pe faleza Cazinoului nu era multă lume, a ieșit să stea la soare, întrucât are diverse afecțiuni ale oaselor, printre care și reumatism, iar medicul curant i-a recomandat acest aspect”.

Înaintea judecătorilor, omul a precizat că, în acest sens şi nefiind nimeni prin preajmă, şi-a ridicat tricoul “pentru ca razele soarelui să îi încălzească mijlocul”, potrivit sursei citate.

Din păcate, baia de soare l-a costat scump, căci polițiştii locali au venit şi l-au amendat.

Omul a mai susținut şi că a încercat să se înţeleagă cu polițiştii, însă fără rezultat: “i-a rugat să aibă în vedere că se deplasează foarte greu și din acest motiv nu a putut ajunge la plajă, precum și să-i aplice sancțiunea avertismentului întrucât din veniturile sale de pensionar îi este greu să achite o amendă”, conform www.rolii.ro.

În această situație, pensionarul s-a adresat instanţei şi a încercat să găsească înţelegere la judecători.

Totuşi, la polul opus, reprezentanții Poliției Locale au susținut că amenda primită de pensionar a fost aplicată pe motiv că acesta le-ar fi arătat fundul trecătorilor, ceea ce i-a indignat pe oameni.

“Prin întâmpinare, intimatul a solicitat respingerea plângerii ca nefondate, învederând că, în concret, în data de (…), la ora 09:00, în locul promenada Cazino – zona Acvariu, agentul constatator din cadrul Direcției Poliției Locale din cadrul Primăriei municipiului Constanţa l-a depistat pe domnul (…) în timp ce săvârșea în public fapte obscene, respectiv stătea la soare în intenția de a se bronza, lăsând descoperit mijlocul și fundul, provocând astfel indignarea trecătorilor”, potrivit www.rolii.ro.

Totuşi, după ce au analizat toate datele şi actele din dosar, judecătorii au păstrat amenda primită de pensionar.

“Instanța observă că petentul nu a dovedit niciuna dintre împrejurările de care s-a prevalat în susținerea cererii de reindividualizare a sancțiunii aplicate, astfel, nu s-a făcut dovada afecțiunilor de care suferă, nu s-a dovedit recomandarea medicului curant și nici faptul că se deplasează cu greutate”, au argumentat judecătorii, după cum este consemnat pe www.rolii.ro.

Iar faptul că nu are bani să achite amenda nu l-a ajutat nicicum pe pensionar, instanţa argumentând că tocmai pentru acest motiv ar fi trebuit să se abţină de la orice gest ce l-ar fi putut “angaja patrimonial”.

În acest context, pensionarul a pierdut procesul la judecătorie.

Cecilia ZAGONEANU

Foto cu rol ilustrativ