În perioada 08-10.07.2019, s-a desfăşurat competiţia „SUBOFIŢERUL/SOLDATUL ANULUI”, etapa pe Regimentul 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu”, ediţia 2019.

Activităţile din cadrul competiţiei s-au desfăşurat pe terenul de instrucţie, sălile de specialitate, terenul de sport al unităţii şi în Poligonul Floreşti Nord.
Concurenţii au parcurs pe timpul desfăşurării evenimentului probe teoretice şi practice ce au testat nivelul de cunoaştere a noţiunilor de pregătire militară generală, a competenţelor lingvistice, a modului de desfăşurare a tragerilor cu armamentul de infanterie, au avut posibilitatea să demonstreze abilităţile şi deprinderile formate în disciplinele geniu, C.B.R.N., transmisiuni, topografie militară, instrucţie sanitară, instrucţie de front şi pregătire fizică militară.
Militarii aflaţi la finele competiţiei pe locurile fruntaşe, în clasamentul general, au fost din cadrul Batalionului 1 Rachete Antiaeriene, a Bateriei Stat Major şi Deservire şi din cadrul Batalionului 2 Rachete Antiaeriene.
Festivitatea de premiere a fost condusă de comandantul Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu”, colonelul dr. Ioan Munteanu, care i-a felicitat pe subofiţerii implicaţi în organizarea competiţiei şi pe competitori pentru rezultatele obţinute, modul de comportare şi profesionalismul demonstrat pe timpul desfăşurării probelor, urându-le succes celor care vor reprezenta unitatea în etapele organizate de către eşaloanele superioare.

Ionuț ZAGONEANU

Sursa: Regimentul 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu”