Închisoare pentru un român ce și-ar fi ucis accidental un prieten într-o tragedie rutieră produsă în Anglia, iar pe un alt prieten l-ar fi lăsat să se chinuie cu piciorul rupt, în BMW-ul izbit de copac, în timp ce el fugea de poliție.

Oamenii legii spun că tânărul în vârstă de 20 de ani s-ar fi aflat la volanul BMW-ului ce nu îi aparținea, conducând cu viteză, sub influența alcoolului și cu permisul suspendat, după ce polițiștii l-ar fi prins în urmă cu o lună folosind telefonul la volan.

Potrivit informațiilor făcute publice de presa locală din Anglia, dar și de cea centrală, accidentul s-a produs în noaptea de 11 octombrie 2018,  lângă Gara Torquay, când tânărul român se afla în BMW-ul unchiului său împreună cu doi prieteni.

Presa locală britanică a menționat faptul că, la momentul producerii accidentului, șoferul ar fi avut o viteză dublă față de limita legală pentru acel sector de drum, conducând cu aproape 100 km/h.

Iar asta, în condițiile în care permisul îi fusese suspendat de polițiștii englezi cu o lună înainte, pentru că ar fi folosit telefonul în timp ce se afla la volan.

Mai mult decât atât, se pare că șoferul s-ar fi aflat și sub influența băuturilor alcoolice, la momentul producerii accidentului.

Cert este că, potrivit autorităților din Anglia, acesta ar fi pierdut controlul autoturismului, după ce nu a adaptat viteza la condițiile de drum, carosabilul fiind ud.

Imediat după ce BMW-ul a intrat în copac, iar pasagerul din dreapta, un alt romîn, în vârstă de 23 de ani, a murit pe loc, șoferul a fugit de la fața locului.

Mai grav, au constatat autoritățile britanice, este faptul că a mai lăsat un pasager rănit în mașină, cu piciorul rupt și aflat în imposibilitatea de a se extrage din mormanul de fiare.

Șoferul a fugit în noapte și nu a anunțat pe nimeni de accident, nu a chemat salvarea, nu a încercat să își ajute victimele, autoritățile fiind anunțate după aproximativ o oră, când un alt șofer a trecut prin zonă și a văzut mașina.

Tânărul de 20 de ani responsabil de producerea tragediei s-a predat după două ore și chiar și atunci a picat alcooltestul, valorile înregistrate fiind peste limita legală.

În întreg acest context, tânărul a fost condamnat la doi ani și opt luni de detenție, fiindu-i suspendat și dreptul de a conduce pentru o perioadă de doi ani, după executarea pedepsei.

„Ai condus cu o viteză exagerată pe un drum ud, noaptea, deși capacitatea de a conduce îți era afectată de consumul de alcool (…) Nu te-ai oprit și ai fugit de la locul faptei, fără să te intereseze soarta pasagerilor tăi și fără să chemi ajutoare“, i-a spus judecătorul de caz, de la instanța Exeter Crown Court, Anglia.

La locul accidentului, familia băiatului ce și-a pierdut viața a făcut un altar improvizat, în aminterea sa.

Cecilia ZAGONEANU

sursa foto și info: www.devonlive.com