logo_real_news_black

TERMENI ŞI CONDIŢII DE UTILIZARE: WWW.REALNEWS.RO

RealNews este o platformă de știri online editată de SC Real News Media SRL. Prin utilizarea acestui site, www.realnews.ro, sunteţi de acord cu termenii şi condiţiile de utilizare meţionate în această pagină. Accesând şi utilizând site-ul, acceptaţi, fără limitări, aceşti termeni şi condiţii.
Prin continuarea utilizării serviciilor şi produselor oferite de site-ul www.realnews.ro confirmaţi că sunteţi de acord cu Termenii şi Condiţiile de Utilizare mai jos menţionaţi.

TERMENI GENERALI

a. Accesarea site-ului www.realnews.ro, numit generic în continuare RealNews.ro, ori a oricărei părţi din acest site presupune acordul implicit cu termenii ce urmează.
b. RealNews.ro poate schimba conţinutul site-ului la orice moment, poate aduce modificări de structură, conţinut şi accesibilitate, poate sista furnizarea informaţiilor pe site, fără un acord prealabil şi fără vreo notificare către dumneavoastră ori către terţe persoane.
c. Continuând să utilizaţi site-ul presupune acordul dumneavoastră implicit şi acordul în întregime la Termenii şi condiţiile prezentate în cele ce urmează. Utilizarea presupune acceptarea regulilor RealNews.ro.
d. RealNews.ro poate schimba, suspenda sau întrerupe, în orice moment, fără a anunţa în prealabil, site-ul și poate limita accesul la site ori la anumite părţi din site. În plus, RealNews.ro poate limita accesul anumitor IP-uri fără notificări şi fără vreo răspundere.
e. RealNews.ro își rezervă dreptul de a modifica oricând termenii și condițiile utilizării site-ului www.realnews.ro, iar modificările vor fi aplicate de la data publicării lor pe site.

DREPTUL DE AUTOR

a. Conţinutul și informațiile publicate pe site sunt destinate uzului personal, fără scop direct ori indirect comercial. Toate articolele și materialele publicate (incluzând, dar fără a se limita la, articole, informaţii, fotografii, date, clipuri audio/video – generic numite conţinut) sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente, adică Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare – privind dreptul de autor şi drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 – privind mărcile şi indicaţiile geografice şi Legea nr. 129/1992, republicată – privind protecţia desenelor şi modelelor.
b. Preluarea informațiilor de pe acest site se poate face exclusiv potrivit prevederilor Clubului Român de Presă, după cum urmează: „preluarea fără cost a unor materiale de presă se poate realiza doar în limita a 500 de semne, dar fără a depăşi jumătate din articolul sau ştirea în cauză, asigurându-se astfel atât libera circulaţie a informaţiei, cât şi caracterul de «revistă a presei» susţinut de paginile de internet în cauză. În mod obligatoriu, în aceste cazuri, trebuie citată sursa informaţiei. Preluarea a mai mult decât cele prevăzute anterior se poate realiza doar în condiţiile unui acord, financiar sau de altă natură, încheiat cu deţinătorul drepturilor“.
În aceste condiții, site-urile care doresc să preia informaţii sau conținut de pe www.realnews.ro trebuie să citeze sursa de unde au preluat informația, cu link activ către site. Astfel, în primul paragraf al știrii, se va menționa faptul că informația este furnizată de RealNews.ro, cu link activ către www.realnews.ro. La finalul știrii, se va menționa din nou, vizibil, că informațiile au fost furnizate de RealNews.ro, inserându-se formula „Citiți mai mult pe RealNews.ro“, de asemenea, cu link activ către site, www.realnews.ro.