După ce o rețea WiFi aflată în vecinătatea Tribunalului București și denumită „m..epsd“ a făcut valuri în presă, reprezentanții instanței au dat publicității un drept la replică pe acest subiect.

De la bun început, în documentul oficial se arată că „în legătură cu articolul «Politica in Tribunalul Bucuresti – Revoltator: O retea publica WiFi activa in interiorul Tribunalului Bucuresti a fost denumita ”muiepsd”», apărut în publicația online Lumea Justiției – https://www.luju.ro la data de 14.05.2019, Tribunalul București precizează:

Niciun angajat al Departamentului IT al Tribunalului București nu a configurat/definit un hot-spot cu o astfel de denumire.

De asemenea, Departamentul IT al Tribunalului București nu are în administrare echipamente care să permită configurarea unei rețele publice WiFi.

La nivelul Tribunalului București nu a existat și nu există o rețea publică wireless WLAN-WI-FI.

O rețea precum aceea din fotografiile afișate se poate configura/crea cu ajutorul unui smartphone/laptop cu router, de către orice persoană aflată în interiorul/vecinătatea Tribunalului București, care are posibilitatea să o denumească oricum dorește.“

Totodată, reprezentanții Tribunalului București au mai atras atenția asupra faptului că „evenimentul se poate repeta atâta timp cât se permite intrarea în incinta tribunalului cu tehnologie informatică în genți, poșete sau buzunare.“

În plus, magistrații au atras atenția asupra faptului că „monitorizarea justițiabililor în clădire sau în vecinătate, din acest punct de vedere, este practic imposibilă și excede competențelor Departamentului IT al Tribunalului București“.

Reprezentanții instanței au mai explicat că Tribunalul și judecătoriile arondate beneficiază de acces la internet prin serviciile oferite de Ministerul Justiției și Serviciul de Telecomunicații Speciale. De asemnea, personalul instanței nu are voie să acceseze, să creeze, ori să stocheze materiale ce pot fi considerate ofensatoare de către Tribunalul București.

După mai multe astfel de precizări, reprezentanții instanței au solicitat publicației Lumea Justiției „de a dispune corectarea în mod adecvat a informațiilor cuprinse în articolul intitulat: Politica in Tribunalul Bucuresti – Revoltator: O retea publica WiFi activa in interiorul Tribunalului Bucuresti a fost denumita ”muiepsd” (…)“.

Cecilia ZAGONEANU

sursa foto tmb.ro