Trimis în judecată de procurorii din Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa pentru ultraj, un tânăr din județul Constanța a fost condamnat la zece luni de închisoare cu executare. Mai mult, inculpatul a fost obligat să-i achite polițistului suma de 5000 de lei cu titlul de daune morale. Decizia nu este definitivă, ea fiind contestată de inculpat la Curtea de Apel Constanța.

În actul de sesizare a instanței, procurorii din Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa arată că inculpatul, cunoscut cu antecedente penale (are la activ o condamnare de șase ani de închisoare) a fost prezenat Tribunalului Constanța cu propunere de arestare.

La finalul ședinței de judecată, completul investit cu soluționarea cauzei s-a retras pentru deliberări, context în care inculpatul (care se afla în boxa acuzaților) i-a adresat amenințări unuia dintre polițiștii care l-au dus la arestare: „O să am eu grijă de (…) Am cinci bile pe penis și o să-l f.t și pe el și pe familia lui“.

În apărarea sa, inculpatul a declarat că faptele de care este acuzat nu sunt reală.

Pe scurt, cel deferit justiției se apără afirmând că polițistul l-ar fi înjurat primul și că totul s-ar fi întâmplat în celulă, nu în sala de judecată, așa cum se arată în actul de sesizare.

Așa cum arătam și mai sus, decizia privind condamnarea a fost contestată de inculpat, la Curtea de Apel Constanța.

Ionuț ZAGONEANU