Zi decisivă pentru Radu Ștefan Mazăre, fostul edil al municipiului Constanța, aflat în Madagascar. Azi expiră măsura arestului, hotărâre luată săptămâna trecută.

Se pare că azi se va decide dacă Radu Mazăre, fostul edil al municipiului Constanța, va fi adus în România.

Amintim că zilele trecute Centrul de Informare și Relații Publice al Poliției Române a anunțat că „autoritățile din Madagascar au comunicat Inspectoratului General al Poliției Române, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, faptul că un cetățean român, urmărit internațional pentru punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 9 ani, a fost arestat, la data de 8 mai a.c., pentru o perioadă de 6 zile“.

„Poliția Română a fost în permanentă legătură cu autoritățile din Madagascar, colaborând cu acestea în vederea depistării și arestării persoanei urmărite internațional. Persoana arestată de autoritățile din Madagascar a fost condamnată de Curtea de Apel București, în anul 2017, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu în formă continuată și constituire de grup infracțional organizat“, potrivit IGPR.

Radu Mazăre a fost condamnat de Înalta Curte în dosarul Retrocedărilor din Constanța la nouă ani de închisoare, decizia fiind una definitivă. Într-un alt dosar, cel al unor terenuri din Mamaia aparent subevaluate, Tribunalul Constanța a decis condamnarea lui Radu Mazăre la aproape 7 ani de închisoare. Decizia nu este definitivă, ea fiind atacată la Curtea de Apel Constanța. Mai departe, în procesul privind campusul social Henri Coandă, Înalta Curte de Casație și Justiție a României a decis, în primă instanță, ca Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, acuzat de procurorii DNA de luare de mită și de fals în declarații (3 infracțiuni), să primească o amendă penală de 5.000 de lei. Decizia nu este definitivă.

Nu este de trecut cu vederea nici dosarul Polaris, unde Radu Ștefan Mazăre – acuzat de luare de mită (3 infracțiuni), abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și conflict de interese în formă continuată (12 acte materiale), a fost condamnat la nouă ani și zece luni de închisoare. Nici această decizie nu este definitivă.

Ionuț ZAGONEANU

Sursa foto: wikipedia.ro